Hotel Puławska Residence, Warszawa
, Warszawa
Przyjazd
Wyjazd

Klauzula informacyjna RODO

  1. Strona główna
  2. Kontakt
  3. Klauzula informacyjna RODO

Administratorem danych osobowych osób korzystających z usług hotelu Arche Hotel Puławska Residence jest Arche S.A. z siedzibą w Warszawie, adres: 02-801 Warszawa, ul. Puławska 361 (dalej Arche)

W jakim celu i na jakiej podstawie Arche będzie przetwarzać dane osobowe?

Dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

  • zawarcie i realizacja umowy o świadczenie usług hotelarskich lub usług gastronomicznych (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. b) RODO);
  • dochodzenie ewentualnych roszczeń przez Arche w związku ze szkodą poniesioną przez hotel, a wyrządzoną przez gościa hotelu lub obrona przed roszczeniami gościa w stosunku do hotelu (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust 1 lit f) RODO, gdzie prawnie uzasadnionym interesem Arche jest dochodzenie ewentualnych roszczeń);
  • udokumentowania wykonania usługi dla celów podatkowych (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. c) RODO);
  • zapewnienia bezpieczeństwa gościom hotelowym i innym osobom przebywającym na terenie hotelu za pomocą monitoringu hotelowego (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, gdzie uzasadnionym interesem Arche jest zapewnienie bezpieczeństwa gościom i innym osobom przebywającym na terenie hotelu);
  • spełnienie obowiązków statystycznych (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. c) RODO).
  • w przypadku wyrażenia zgody podczas podawania danych osobowych, także w celach marketingowych podmiotów z Grupy Arche (podstawą prawną przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a) RODO, masz prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę na przetwarzanie danych - wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem).

Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji ww. celów. Arche będzie przekazywać dane osobowe innym podmiotom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Arche w tym:

  • podmiotom świadczącym usługi informatyczne i dostarczającym oprogramowanie,
  • firmom świadczącym usługi doradcze oraz kancelariom prawniczym świadczącym usługi doradztwa prawnego i zastępstwa procesowego

Ponadto Arche będzie udostępniać dane osobowe innym odbiorcom, o ile taki obowiązek wynikać będzie z przepisów prawa. Dane nie będą przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych.

Jak długo Arche Sp. z o.o.  będzie przetwarzać dane?

Dane osobowe będą przetwarzane przez okres korzystania z naszych usług oraz po jego zakończeniu, tj. przez okres jaki przewidują to przepisy prawa, w tym przepisy Kodeksu cywilnego oraz ustawy o rachunkowości.

Jakie prawa przysługują osobie, której dane dotyczą?

Osobie, której dotyczą przetwarzane dane osobowe przysługuje prawo do:

  • dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu;
  • sprostowania swoich nieprawidłowych danych;
  • żądania usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym) w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych w art. 17 RODO;
  • żądania ograniczenia przetwarzania danych w przypadkach wskazanych w art. 18 RODO;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w przypadkach  wskazanych w art. 21 RODO;
  • przenoszenia dostarczonych danych, przetwarzanych w sposób zautomatyzowany.

Każda osoba, która uważa, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, może wnieść skargę do organu nadzorczego (GIODO, ul. Stawki 2, Warszawa).

Kontakt

Jeśli potrzebują Państwo dodatkowych informacji związanych z ochroną danych osobowych lub chcą Państwo skorzystać z przysługujących praw, prosimy o kontakt:

Inspektor Ochrony Danych: Piotr Janiszewski, rodo@arche.pl

Arche Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-801), przy ul. Puławska 361.

 

Oferty specjalne

Niedziela będzie dla Was za 100 zł!
od 100 /noc
od 100 /noc

Zaplanuj dłuższe zwiedzanie Warszawy albo przyjedź na spotkania biznesowe dzień wcześniej. Niezależnie czy będziesz turystycznie czy zawodowo pamiętaj ...

Szczegóły oferty

Niedziela będzie dla Was za 100 zł!

POBYT 10-DNIOWY
od 990 /pobyt
od 990 /pobyt

Poszukujecie pokoju na 10-cio dniowy pobyt? Skorzystajcie ze specjalnej oferty cenowej! Oferujemy przestronne pokoje z aneksami kuchennymi idealne na dłuższe ...

Szczegóły oferty

POBYT 10-DNIOWY

FERIE W WARSZAWIE
od 1 499 /pobyt
od 1 499 /pobyt

Zaplanuj ferie w Warszawie pełnej atrakcji.

Szczegóły oferty

FERIE W WARSZAWIE

WARSZAWSKA JESIEŃ Z NIEDZIELĄ ZA DARMO
od 520 /pobyt
od 520 /pobyt

PAKIET Z NIEDZIELĄ ZA DARMO

Szczegóły oferty

WARSZAWSKA JESIEŃ Z NIEDZIELĄ ZA DARMO

Zobacz wszystkie

ul. Puławska 361
02-801 Warszawa, Polska

Zobacz na mapie
Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z naszymi promocjami i ofertami specjalnymi.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez "ARCHE" SPÓŁKA AKCYJNA, ul. Puławska 361, 02-801, Warszawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane